По традиция игрите на Nintendo никога не получават отстъпки и държат цената си за адски дълго време напред. А какво да кажем за „ограничена премиера“ на предстоящо заглавие, което ще се продава само временно?

Подобна ситуация е рай за прекупвачите, които вече продават направени приордъри за новообявената колекция Super Mario 3D All-Stars. Така в еВay копие от предварителна поръчка на играта със стандартна цена от 60 долара вече се продава за близо 300 долара.

Защо се получава така?

Преди няколко дни Nintendo обяви колекцията като част от 35-ата годишнина на Super Mario. Тя включва три триизмерни класики от поредицата: Super Mario 64, Super Mario Sunshine и Super Mario Galaxy. Проблемът обаче е, че колекцията ще се продава само в периода от 18 септември до края на март 2021 г.

Ако смятате, че недобронамерени прекупвачи ще се възползват от ограничената наличност, то тогава сте абсолютно прави. Предварителните заявки за заглавието масово се оказват подадени от хора, които имат за цел само да си осигурят скъпоценна бройка от играта преди нейното излизане на 18 септември и да я продадат на двойна и тройна цена.

Говорейки за Super Mario колекции, като алтернатива имате пакета Super Mario All-Stars, който е наличен за абонатите на Nintendo Switch Online. Ако сте сред тях, ще получите шанс да изиграете отново Super Mario Bros, Super Mario Bros: The Lost Levels, Super Mario Bros 2 и Super Mario Bros 3.   

Снимка: Nintendo

Виж още: Marvel атакува българската версия на HBO Go с 19 продукции

Тагове: