Служител на НТС научи по трудния начин колко опасно е да правиш неподкрепени твърдения в своята презентация. Valve официално отрече твърдението, че работи по трета Left 4 Dead игра, след като шефът на НТС за Vive в Китай публикува слайд, на който твърди, че LFD 3 и Half-Life:Alyx ще повишат търсенето на VR шлемовете през 2020 г.

„Категорично не работим по нищо, свързано с поредицата, и не сме го правили от години“, казва Valve. Компанията признава, че преди доста време за кратко си е играла с идеята за Next-Gen версия на ко-оп шутъра, но от нея не се е получило нищо.

По-нататък Valve хапливо добавя, че някои хора просто се забавляват, като създават дезинформация, за да подклаждат феновете.

Официалната позиция на Valve изглежда разочароваща новина, ако имате добри спомени за динамичните отборни сражения със зомбита в Left 4 Dead. Интересно е, че преди време фен сайтът Valve News Network също твърдеше, че се е сдобил с концептуални илюстрации и скрийншотове от нова игра. Така или иначе поне тази година новото от Valve ще бъде „само“ Half-Life: Alyx.     

Виж още: Нови визии на PlayStation 5 [СНИМКИ]

Тагове: