Nintendo Switch е едно от най-иновативните устройства в най-новата история на развлекателния бизнес - смесване на преносими и конзолни игри в едно.

През последните четири години имаше много технологични компании, които се опитват да пресъздадат успеха на Nintendo със свои собствени подобни, но малко по-различни творения, а според сайта Android Police следващият, който иска да има свой прочит на дизайна, е американският технологичен гигант Qualcomm.

Главният редактор на AP Дейвид Ръдок разкрива, че Qualcomm планира първото си навлизане на пазарите на потребителска електроника от години насам с устройство, което "силно прилича" на хибридната система на Nintendo. Той има "разглобяеми" контролери в стил Joy-Con и се захранва от Android 12 и чипсета на компанията Snapdragon.

Този "по-дебел дизайн" ще накара процесора да работи по-бързо и дава на Qualcomm място да включи "голяма 6000 mAh батерия", оборудвана с технологията за бързо зареждане на компанията. Смята се също така, че включва Full HD+ дисплей, който е 6.65 инча. Що се отнася до контролера, Qualcomm ще се обърне към "първокласен доставчик" (на който Android Police не е успял да провери името) в рамките на този пазар, за да проектира и произведе геймпадите.

Предполага се, че новата система ще поддържа възможности за показване на телевизия, но на този етап не е ясно как точно ще работи това. Ще има и слот за SD карта за разширяване на съхранението, Bluetooth, GPS, акселерометри, двузонови хаптици, поддръжка на 5G и ще включва пакета от приложения и услуги на Google.

Компанията се надява да стартира и приложението Epic Games Store преди пускането на системата и в момента е насочена към премиера през Q1 2022 с цена 300 долара. AP казва, че Qualcomm възнамерява да предложи директни продажби на клиентите, а също така да популяризира системата в магазините на мобилните оператори.

Снимка: Nintendo Life

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)

 

Тагове:
Още от Play