Ако се надявате скоро да играете нова Mario игра или даже две на вашия Nintendo Switch, изглежда шансовете за това са доста добри.

Nintendo публикува две нови обяви за работа на своя японски сайт, с които търси специалисти на дизайн на нива. Първата обява е за 2D екшън игра, а втората – за 3D eкшън игра. И двете описания говорят за специалисти по създаването на нива и тяхната техническа проверка. По традиция компанията избягва да разкрива за кои игри или поредици се отнасят потенциалните обяви. В същото време обаче пост в Twitter рекламира обявата за 2D игра, придружен от множество изображения на 2D игри на Nintendo и почти всички от тях са от Mario заглавия.

На обявата за 3D дизайнер също има изображение на Mario, макар че тук по-скоро изглежда като стандартна картинка на талисмана на компанията.

Разбира се, не можем да бъдем сигурни за какво точно се отнасят тези обяви, но ще бъде прекалено наивно да предположим, че Nintendo няма да работи по нови Mario игри още в този момент. Особено интересна изглежда идеята за 3D играта, а не трябва да забравяме, че и преди няколко месеца вече видяхме няколко обяви за работа по продължението на The Legend of Zelda: Breath of the Wild.   

С други думи – задават се славни времена за феновете на портативната конзола!

Виж още: Ето как да сразите конкуренцията в Call of Duty Mobile с мишка и клавиатура (ВИДЕО)