Следващото поколение конзоли е само на няколко месеца разстояние от нас и PlayStation 5 трябва да ни донесе нови видео екстри като нейтив 4К резолюция и 120 кадъра в секунда геймплей. Те изискват телевизорът да поддържа HDMI 2.1 – нова технология, която едва сега започва да се внедрява от производителите.

Миналата седмица Sony излезе с новия рекламен девиз Ready for PlayStation 5, с който описва два от тазгодишните си водещи телевизори. Става въпрос за моделите Х90Н и Z8H, които струват от 1000 до 6000 долара.

Оказва се обаче, че така наречените готови за PlayStation 5 телевизори всъщност не са съвсем готови.

По-конкретно Х90Н не поддържа 4К/120, нито пък друга от HDMI 2.1 функциите. Още по-скъпият Z8H пък поддържа 4К/120 съдържание през само един от своите четири HDMI порта. Това означава, че няма да можете да включите едновременно към телевизора PlayStation 5 и Xbox Series X и да получите 4К/120 гейминг и за двете конзоли.

Sony обещава, че ще добави липсващите функции чрез бъдещ фърмуерен ъпдейт.

HDMI 2.1 технологията тепърва ще става популярна и освен Sony компании, като LG, Samsung, TCL и Visio също предлагат HDMI 2.1 портове на някои от своите модели за 2020 г. Липсата обаче на универсално разбиране кои функции се поддържат на този момент, ви кара да бъдете много внимателни, когато избирате телевизор за новия си PlayStation 5 през есента.  

Снимка: Sony

Виж още: Мултиплейърът на Halo Infinite: безплатен и гладък като коприна

 

Тагове: