Неизбежната поява на Red Dead Redemption 2 за РС получи поредно потвърждение, след като в професионалната биография на още един разработчик се появи информация, че се е трудил по порта на уестърн приключението.

Нан Ма е работил за Rockstar в продължение на 6 години и 5 месеца, като през годините е участвал в създаването на Max Payne 3 и Grand Theft Auto V. Като специалист по физични ефекти той е бил част от Rockstar Toronto до 2016 година. В своя LinkedIn профил е записал, че е участвал в работа по РС версията на Red Dead Redemption 2. В момента Ма е изпълнителен директор на основаното от него VR студио Future Immersive.

Виж още: Sony с второ State of Play събитие. Обяви нов PlayStation (ВИДЕО)

Това е първото потвърждение за извършена работа по РС версията на Red Dead Redemption 2, след като неотдавна играта бе спомената в профила на програмист, работил за Rockstar Leeds до 2016 г.

По-рано тази година започна да се разпространява слух на базата на публикация във 4Chan, че Red Dead Redemption 2 ще бъде разкрита за РС на 22 април, след което играта ще бъде пусната на 9 юли. Същият публикува отново ден по-рано, за да каже, че Super Mario Odyssey скоро ще бъде анонсирана и за PC, така че... да, новината беше фалшива.

По традиция Rockstar действително пуска РС портове на своите игри. За сравнение GTA IV излезе седем месеца по-късно, LA Noire направи това с 6 месеца закъснение, GTA V бе портната 17 месеца след дебюта си, а Max Payne 3 излезе само две седмици след конзолните версии през 2012 година.