Epic няма намерение да престане да си осигурява ексклузивни сделки за нови РС игри. Въпреки разочарованието на много геймъри шефът на студиото Тим Суийни обяви, че тази стратегия ще продължи.

Повод за коментара му бе реакцията на феновете, след като стана ясно, че Borderlands 3 и Observation ще бъдат ексклузивни за магазина на Epic, въпреки че първоначалните планове са предвиждали да бъдат издавани в Steam.  

Суийни отговори, че в студиото имало доста дискусии, но Epic продължава да бъде отворено към ексклузивни сделки с разработчици и издатели, без значение дали техните предишни планове или анонси са включвали Steam. С това студиото прави завой спрямо по-ранно изказване, в което се твърдеше, че Epic няма да повтаря грешките от полемиката около Metro Exodus.

Според Суийни Epic „няма да откаже“ на всеки, който поиска подобна сделка. По-късно този месец в магазина на Epic ще се появи историческата стратегия Anno 1800 на Ubisoft, а шутърът Borderlands 3 ще бъде ексклузивен за 6 месеца. Броят на „откраднатите“ от Steam игри в един момент може би ще намалее, но е ясно, че за Epic тази опция определено си остава на дневен ред.

Как любовта към видео гейминга може да ти помогне да намериш първата си работа?

Тагове: