Рейсърът Grid ще излезе по-късно тази година за Google Stadia и ще предложи нов мултиплейър режим, който не е наличен за РС и (настоящите) конзоли. В него до 40 коли ще бъдат на пистата едновременно, а причината защо няма да го видим другаде, се крие в това, че технологията зад Stadia е единственият начин той да бъде реализиран.

Според главния дизайнер на играта Марк Грийн възможността на устройствата в мрежата на Stadia да комуникират толкова бързо помежду си е позволила на Codemasters да експериментира с идеи около мултиплейъра като например създаването на цял нов режим с рекорден брой играчи в реално време.  

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Нещо повече, Грийн е убеден, че масовката на колела вероятно е само началото на това, което стрийминг технологията на Stadia може да направи.

Любопитно е, че той не дава повече подробности защо този режим с 40 реални играчи може да работи само на Stadia. В свят, където 100 души могат да играят едновременно на Battle Royale игра през совите телефони, вероятно рейсърите имат някаква особеност, която прави това невъзможно на друга платформа.

Stadia стартира на 19 ноември.      

Виж още: Най-успешните технологични продукти, които през 2019 година са с музейна стойност

Тагове: