Дни след като преработката на трилогията на GTA удари дъното на потребителските оценки в Metacritic, Battlefield 2042 вече е една от най-лошо оценяваните игри за всички времена в Steam. От над 31 000 отзива в платформата на Valve повече от 2/3 попадат в графата „негативни“. По-малко от 10 000 души дават на шутъра на ЕА позитивна оценка.

По този начин Battlefield 2042 е не само една от най-лошо приетите игри в момента, а директно дебютира в топ 10 на срамната класация за всички времена.

Само "оплювани" заглавия като GASP, Identity, Spacebase DF-9, Kinetic Void, Uriel’s Chasm, Flatout 3 и скорошното недоразумение e-Football 2022 на Konami имат по-ниски оценки от Battlefield 2042.

Както обикновено повечето оплаквания са свързани с бъгове и проблеми със сървърите, които често водят до това играта да забие напълно. Голяма част от негативното отношение идва и от факта, че милиони геймъри бяха заделили заветната петък вечер, за да се потопят в новия шутър, но вместо това дори не можеха да се логнат.

Студиото DICE вече пусна един пач за Battlefield 2042 и обеща още два ъпдейта в рамките на следващия месец.        

Снимка: ЕА

Виж още: Новата игра Icarus препоръчва невероятните 32 GB RAM памет и видеокарта, която не можете да намерите