Според Wowhead.com Робин Уилямс ще получи свой персонаж в World of Warcraft. След смъртта на актьора на 11 август почитатели на играта (и на самия Уилямс) отправиха петиция към Blizzard, разработчиците на популярното MMO. По-малко от 24 час по-късно получиха утвърдителен отговор.

По-рано днес от Wowhead са открили 3 нови NPC-та във файловете за бетата на следващото разширение за WoW. И трите носят едно име – Robin <The Entertainer>, което намеква, че може би са три различни версии на един и същи персонаж.

Мъжкият персонаж доста прилича на Морк от сериала Морк & Минди, заедно с тирантите си. Вторият е женски персонаж, за който феновете спекулират, че е въплъщение на Мисис Даутфайър, една от най-популярните и забавни роли на Робин Уилямс. Третият е син, татуиран и ефирен – досущ като Джина от Аладин, но достатъчно различен, за да се избегне скандал около авторските права.

Робин Уилямс беше известен с любовта си към игрите. Едно от любимите му заглавия е World of Warcraft, където известният актьор успявал да запази поне част от анонимността си и към която се е отнасял доста сериозно. Дотолкова е бил запален по гейминг индустрията, че е кръстил дъщеря си Зелда, на принцесата от Legend of Zelda.

Все още не е ясно предназначението на NPC-тата, но феновете са много благодарни на разработчиците от Blizzard. Най-вероятно ще видим Робин отново тази зима, когато излезе шестото разширение за World of Warcraft - Warlords of Draenor.

 

Robin Williams World of Warcraft

Robin Williams World of Warcraft

Robin Williams World of Warcraft