Според интернет сайта Eurogamer „множество източници от игралната индустрия“ са посочили, че Grand Theft Auto 5, ще излезе за PC през първото тримесечие на 2014 година. Според тях плана за излизане съвпада с този на Grand Theft Auto 4, която излезе на 29-ти април 2008 година за PlayStation 3 и Xbox 360.

През август старши директорът за връзки с инвеститорите на Nvidia, Крис Евендън, говори за PC версията на GTA5 и напомни на геймърите "да подготвят своите системи за силен списък от заглавия, които ще дойдат през есента, включително блокбъстър франчайзи като Call of Duty: Ghosts, Grand Theft Auto 5 и Assassin's Creed 4“.

Малко след това изказване на Евендън от Nvidia се обърнаха към Eurogamer с изявление, в което твърдят, че изказването е направено по-погрешка. "Nvidia не разполага с информация за възможно излизане на PC версия на Grand Theft Auto 5 или кога ще е налична тя. Ние дълбоко съжаляваме за грешката“.

Изглежда всичко е ясно и то много отдавна, но логично от RockStar държат да изпълнят ангажиментите си към конзолните производители и разпространители и чак тогава да пуснат PC версията на GTA 5.

Само се надявам да не се повтори ситуацията с GTA 4, която въпреки обявената дата 29 април 2008г., бе отложена чак за декември същата година!

 

Тук може да видите нашето подробно видео ревю на Grand Theft Auto!

 

Още от Play