Официален анонс на дългосрочния проект за VR игра по Halve-Life на Valve изглежда най-накрая на хоризонта.

Слухове за експериментите на компанията с Half-Life и VR се появиха няколко пъти през годините. Всъщност Valve дори говори публично по темата.

През 2015 г. програмистът на Valve Джийп Бапнет каза пред Kotaku, че експериментира с най-известния франчайз на компанията във VR само за да „види как се вписва“, без обещание за игра в края на това.

Наскоро, когато фрагменти от кода на Half-Life VR изскочиха в други игри на Valve, стана ясно, че проектът все още съществува под някаква форма.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Те са добре документирани в 15-минутно видео есе от създателя на Valve News Network Тайлър Маквикър, което може да видите по-долу. В него той описва как шефът на Valve Гейб Нюел говори за "флагманска VR игра" на хоризонта.

"Когато за първи път беше обявена Index", казва Маквикър, "във Valve се проведе пресконференция и на въпрос за каквито и да било заглавия на Valve във VR Гейб Нюел заяви, че ще има "водещо VR заглавие през 2019 г.".

"Това заглавие е линеен VR шутър от първо лице, създаден във вселената на Half-Life. Играете като Alyx Vance, някъде през 20-годишния период между Half-Life 1 и 2."

Вчера Маквикър публикува още едно видео - в отговор на слуховете, че проектът на Valve за Half-Life VR ще бъде официално обявен на тазгодишните награди Game Awards. Той твърди, че играта ще бъде пусната на пазара през март 2020 г.

Играта е наречена Half-Life: Alyx в изтекъл сценарий на разговор, който се предполага, че е между водещия на Game Awards Джеф Кийли и служителите на Valve.

The Game Awards ще се проведат на 12 декември.

Виж още: 6 страхотни предложения на вече Black Friday цени