Бившият сценарист на Valve Чет Фалишек стана съосновател на ново гейм студио, наречено Stray Bombay. Компания му прави вече бившата дизайнерка от Riot Кимъбрли Фол. Самият Фалишек е познат на милиони геймъри като автор на сюжетите в класики на Valve като епизодите на Half-Life 2, Portal, Left 4 Dead, Portal 2 и др.

Повечето от тези игри имат сериозен акцент върху играта в кооперативен режим и точно такъв ще бъде фокусът на новото студио. Фалишек и Фол обявиха намерението си да създават игри със споделено преживяване.

На сайта на новото студио Фалишек си припомня как е чул за трогващата история на войник, базиран в Ирак, който поддържа контакт с жена си, играейки заедно Left 4 Dead. По този начин двойката чувствала нормална връзка помежду си, на която разстоянието не влияе.

„Играчите са умни и социални, но игрите често не го отразяват и искаме да променим това“, казва Фалишек.

По-нататък той говори за геймплей, базиран на идеята за многократно връщане към един свят, в който играчите се поддържат взаимно, а не си пречат. На сайта на студиото вече има няколко обяви за работа, но то твърди, че ще трябва да мине малко време преди да обяви първата си игра.

 

Тагове: