Sega обяви, че ще отложи премиерата на своята ретро мини конзола Mega Drive Mini в Европа. За щастие на изпълнените с носталгия геймъри забавянето е само с две седмици. Емблематичната за поколения геймъри машина ще се появи на 4 октомври на Стария континент, докато първоначално се очакваше на 19 септември. Забавянето Sega обяснява с „логистични проблеми, които не можехме да избегнем“. Може би Брекзит?

Когато най-сетне се появи, Sega Mega Drive Mini ще включва общо 43 класически 16-битови игри. Сред тях е Darius, която никога преди това не е излизала за конзолата, и супер рядката Sega Mega Drive версия на Tetris. Тя се счита за една от най-редките игри в света и се знае, че от нея съществуват не повече от десет бройки.     

Въпреки забавянето сегашните и бъдещите предварителни заявки за конзолата няма да се променят по никакъв начин.

„Клиентите в тези региони все още могат да направят предварителна поръчка от търговци на дребно и тези, които вече са поръчали, ще трябва само да изчакат допълнителни две седмици за малката си кутия, пълна с ретро магия“, казва Sega.

Sega Mega Drive Mini включва още популярни от втората половина на 90-те заглавия, като Sonic the Hedgehog, Ecco the Dolphin, Streets of Rage 2 и Earthworm Jim.

Виж още: Overwatch мина границата от 1 млрд. долара само от микротранзакции

 

 

Тагове: