Маркетинговата компания SuperData обяви месечния си доклад за гейм индустрията, от който личи, че Overwatch е надминал 1 милиард долара приходи благодарение на своите микротранзакции. Постижението е внушително, но далеч не е първото подобно. С това Overwatch стана 64-тата игра на конзоли, РС или телефони, която генерира над 1 милиард долара от дигитално съдържание. Overwatch е и 6-ата игра на Activision Blizzard c това постижение след World of Warcraft, Call of Duty, Destiny, Candy Crush и Hearth Stone.

Юни 2019 г. е бил още най-добрият месец за брой активни играчи в онлайн шутъра Rainbow 6, въпреки че играта е в своята четвърта година на пазара. Шутърът току-що получи и ъпдейта Operation Phantom Sight.

Според доклада все повече издатели експериментират с по-сериозни отстъпки. Навлизането на free-to-play модела кара издателите да бъдат отворени за значително намаление на цените на ААА игрите, за да разширят броя на техните играчи. Например Sims 4 и NBA 2K19 отчитат огромен скок в продажбите си, след като цените им бяха временно свалени под 5 долара.      

Накрая ето и най-популярните в света РС, конзолни и мобилни игри за юни 2019 г.:

Виж още: DotA 2 надцаква Fortnite с 30 млн. награден фонд