РС геймърите се развълнуваха от ранен коледен подарък, след като оферта в PSN индикира, че PlayStation ексклузивът Spider-man: Miles Morales ще излезе и за компютри. На запечатания скрийншот от каталога на PSN, посветен на Spider-man: Miles Morales, с дребен шрифт е изписано, че Spider-man: Miles Morales е конзолен ексклузив за PlayStation 4 системи, но освен това ще бъде налична и за РС.

Малко по-късно говорителят на студиото Insomniac Games Джеймс Стивънсън обяви в Twitter, че става въпрос за грешка в каталога на PSN и студиото няма намерение да пусне Spider-man: Miles Morales за РС.

Иска ни се да му вярваме, но практиката показва, че подобни неща по-рядко са грешки, а по-често са прекалено ранни анонси на иначе добре замислен ход. С други думи, макар Spider-man: Miles Morales да не може да излезе за Nintendo Switch или Xbox Series X, защото е продукт от каталога на Sony предвид политиката на гиганта за масови РС портове, предполагаме, че официален анонс на този порт е по-възможен, отколкото Sony и Insomniac биха искали да вярваме.

Независимо от съдбата на евентуалния РС порт на Spider-man: Miles Morales геймърите с мишка и клавиатура при всички положения може да участват в скорошните портове на Uncharted 4 и God of War.

Снимка: Sony

Виж още: Nintendo DS е конзолата, която геймърите най-много искат да видят в модерен вариант