След успеха на Nintendo Switch идеята за хибридна геймърска конзола бе прегърната и от Valve с предстоящата Steam Deck. За да не остане по-назад, Razer подготвя пускането на портативна геймърска конзола, захранвана с чип на Qualcomm, известна с кодовото име Snapdragon G3X.

Въпросното устройство, захранвано с Android, изтече в интернет във версия, предназначена за разработчици. Така научаваме, че портативната конзола ще бъде захранвана с най-новия чипсет на Qualcomm Snapdragon 8 Gen1, който има с 20 процента подобрена CPU и GPU производителност. На външен вид конзолата на Razer изглежда доста голяма, което означава, че ще има и по-добро охлаждане.

„Течът“ не споменава размер на дисплея, но той изглежда поне 7-инчов, колкото е Switch OLED. Дисплеят е OLED със 120 Hz честота на опресняване и HDR поддръжка. Батерията е 6000 mAh, а най-новият чип на Qualcomm поддържа и 5G.

Razer обаче няма добра репутация на компания, която поддържа своя хардуер. Помните ли Razer Phone? Или пък Forge, която дори не получи поддръжка на Netflix. Истината е, че почти няма Android игри, които да изискват толкова мощно устройство, но може би партньорството с Qualcomm ще привлече повече имена. Друго възможно приложение на портативната конзола е като хардуер за стрийминг от облачни платформи като Stadia на Google и Game Pass на Microsoft.

Снимка: Razer

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера