Феновете търпеливо очакват включването на Battle Royale режима firestorm в Battlefield V, но междувременно получиха приятната изненада, наречена Apex Legends. Тъй като и двете игри са под шапката на ЕА, възниква логичният въпрос, дали новата сензация няма да навреди на ААА шутъра, крадейки играчи от него, но според издателя това не е така. ЕА твърди, че двете игри предлагат различен геймплей за различни групи играчи.  

„Смятаме, че макар двете игри да са в жанра Battle Royale, те са доста различни. Има хора, които искат да играят и едната, и другата“, казва шефът на ЕА Андрю Уилсън.

Режимът firestorm ще излезе най-рано през март, така че това оставя броени седмици между него и Apex Legends. На всичко отгоре между двете игри ще се появи и Anthem, която, макар да не е от същия жанр, отново е изключително мултиплейър-ориентирано заглавие.  

За разлика от по-бързия аркаден геймплей на Apex Legends, firestorm ще предложи по-бавна стратегическа игра и ще даде на геймърите да управляват бойни машини. Според ЕА Battle Royale сегментът в Battlefield V ще бъде вдъхновен от традициите на поредицата, така че ще се различава значително от това, което предлага Apex Legends днес.

С други думи Apex Legends може и да изглежда като изненадващ хит, но от друга страна ЕА предпочита да поддържа огъня с повече дърва – колко от тях ще продължат да горят, тепърва предстои да видим.

Изненадай любимия с дигитален подарък: Windows и Office лиценз от GoodOffer24

Тагове: