Assassin’s Creed: Valhallа, както се нарича следващата част в екшън приключенската серия на Ubisoft, ще излезе на 10 ноември, обяви френската компания. Премиерата на играта е изместена със седем дни по-напред от първоначално обявеното, за да съвпадне с тази на Xbox Series X и S.

Обявената през април игра ни пренася в света на викингите, където избраните от играча герой или героиня ще се борят със свирепи врагове и дори ще се опитат да основат поселище на територията на днешна Англия.

Последните няколко месеца бяха доста тежки за Ubisoft. През август компанията уволни творческия директор на Assassin’s Creed поредицaта Ашраф Исмаил след обвинения в непристойно поведение. Последваха още няколко уволнения и многобройни критики за токсична култура, базирана на расизъм, сексизъм и сексуални посегателства.

Assassin’s Creed: Valhalla ще бъде налична още за РС, PS4, PS5 и Stadia. На Xbox Series X играта ще върви в 4К при 60 кадъра в секунда, а ако имате версия за сегашната Xbox One, тя подлежи на безплатен ъпгрейд.   

Снимка: Ubisoft

Виж още: Star Wars: Galaxy's Edge показва любимата ви далечна галактика през VR шлема (ВИДЕО)

Тагове: