Nintendo може би тихомълком загатна, че следващата игрова конзола на компанията ще бъде обратно съвместима с игрите за Switch.

В последните си финансови резултати, публикувани в четвъртък, компанията заяви, че Switch се е превърнал в най-продаваната ѝ домашна конзола в историята.

От конзолата са доставени над 103 милиона бройки, надминавайки общите 101 милиона на Wii, а Switch имаше 98 милиона годишни потребители за игра миналата година.

Съобщава се, че Nintendo е засегнал и плановете си за наследника на Switch по време на сесия с въпроси и отговори с инвеститори в четвъртък, която беше обобщена в Twitter от базирания в Япония анализатор и инвестиционен съветник Дейвид Гибсън.

Компанията е попитана как 98 милиона играчи на Switch са включени в плановете ѝ за следващата конзола. Гибсън перифразира отговора на Nintendo, който според него може да намекне за обратна съвместимост.

Nintendo заяви миналия май, че инвестициите в наследника на Switch са допринесли за рекордните годишни разходи за изследвания и развойна дейност за компанията. А по време на предишния си брифинг за финансовите резултати през ноември Nintendo каза, че все още вътрешно обсъжда концепцията и времето за стартиране на следващата си система за игри.

Компанията също така заяви, че вярва, че Switch все още е в средната фаза на своя жизнен цикъл и че ще гони шеста година на растеж за платформата, подпомогната от новия OLED модел и разнообразна софтуерна гама.

Switch стартира през март 2017 г., Switch Lite беше пуснат през септември 2019 г., а моделът Switch OLED стартира през октомври 2021 г.

Старши анализатор на индустрията наскоро прогнозира, че следващата конзола на Nintendo ще бъде пусната през 2024 г.

„Не очаквам Switch Pro през 2022 г.“, каза Пиърс Хардинг-Ролс от Ampere Analysis пред GamesIndustry.biz. „Имаме конзола от следващо поколение на Nintendo в нашите прогнози за края на 2024 г., така че не съм убеден, че изобщо ще се появи Pro модел.“

Миналия септември Nintendo отрече доклад на Bloomberg, в който се твърди, че поне 11 студиа имат софтуерни комплекти за разработка на 4K Switch игри.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Diablo 2 Resurrected ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

 

Тагове: