Въпреки популярността на Nintendo Switch много известни поредици все още не са налични на портативната конзола. Една от тях, която ще промени ситуацията, е Tomb Raider, макар че въпросните игри всъщност са спин-оф на основната поредица и не носят нейното име в заглавието си.

А, да – те са на доста години и вече са налични на всяка платформа, намираща се под слънцето.

Вместо да пусне нова игра от поредицата, както би се случило в нормални времена, за да отпразнува 25-ата годишнина на Tom Raider, Square Enix обяви, че ще портне за Switch Lara Croft and the Guardian of Light и Lara Croft and the Temple of Osiris през 2022 г.

Първоначално двете игри бяха пуснати съответно още през 2010 г. и 2014 г. Те се разработени от Crystal Dynamic успоредно с други проекти на студиото като основните Tomb Raider игри и пуснатата наскоро Marvel's Avengers. По Switch портовете на двата изометрични екшън платформъра ще работи студиото Feral Interactive, което преди това портна успешно хоръра Alien: Isolation.

Въпреки че едва ли са били начело нa списъка на най-желаните портове за Switch на мнозина, тези игри се приеха добре навремето и ще подхождат на портативната конзола.  

Снимка: Square Enix

Виж още: 17-годишен разби изискването за Facebook акаунт при Oculus Quest 2