Когато стана ясно, че новата ревизия на Nintendo Switch ще разполага с OLED екран, мнозина се притесниха за опасността от отпечатване на изображение по него. Въпреки че OLED дисплеите се развиха доста от времето на PlayStation Vita насам, този проблем все още е реален.

За щастие от пускането на OLED модела на Switch не сме чули някакви тревожни истории, така че има ли за какво да се притеснявате?

YouTube потребителят Боб Улф е оставил своя OLED модел включен в продължение на повече от 1800 часа, за да види какво ще се случи. Експериментът използва статичен кадър от хита The Legend of Zelda Breath of the Wild и контролера Hori SplitPad, който поддържа дисплея на конзолата активен. Тестът показва, че не съществува разлика във възпроизвеждането на цветовете след почти 2000 часа и няма забележими отпечатъци от статичния образ на OLED дисплея. С много въображение може да се открие разлика в бялото, което е съвсем малко по-тъмно, а синьото е с лек зеленикав оттенък.      

„Не мисля, че това е реално притеснение за когото и да било“, казва Улф.

Той възнамерява да остави своя OLED модел включен завинаги, за да провери дали нещо все пак ще се промени, но поне засега изглежда, че вашият нов OLED Switch e в безопасност.

Снимка: YouTube

Виж още: Nintendo DS е конзолата, която геймърите най-много искат да видят в модерен вариант