Sony изтегля Cyberpunk 2077 от PlayStation Store и предлага пълно възстановяване на парите за всеки, който е закупил играта от дигиталния магазин, съобщиха от компанията в четвъртък. Ако искате да започнете процеса на възстановяване на сумата сега, Sony казва да посетите сайтa и да влезете в акаунта си в PlayStation, за да подадете заявка.

По-късно в четвъртък вечерта обаче Sony заяви, че е „наясно, че някои потребители изпитват проблеми“ при достъпа до формуляра за възстановяване на суми. Ако срещате проблеми, може да искате да опитате отново по-късно.

Cyberpunk 2077 вече е премахната от PlayStation Store и по-старите връзки към онлайн страницата на играта ще покажат само с опцията да я поставите в своя Wish List.

Милиони играчи бяха неприятно изненадани, когато установиха, че Cyberpunk 2077, която излезе само преди малко повече от една седмица, е пълна с бъгове. И докато играта изглежда и се представя добре в режим на обратна съвместимост на PS5, тя е склонна към чести крашове и редица визуални проблеми. На PS4 обаче играта е много по-лоша - анализ на Eurogamer отчете лоша производителност, ниска честота на кадрите и изскачащи текстури.

Ходът на Sony идва само няколко дни след като разработчикът на Cyberpunk 2077 CD Projekt Red заяви, че хората, които не са доволни от покупката си на PS4 или Xbox One, трябва да поискат възстановяване на парите си. И все пак поради строгата политика на Sony за възстановяване на средства мнозина, които са закупили цифрови версии на играта от PlayStation Store, не са могли да получат възстановяване. Играчите, които са закупили версията на играта за Xbox One, имат по-голям късмет с по-широко скроената политика на Microsoft за възстановяване на пари.

Снимка: CD Projekt RED

Виж още: Сингъл игрите са живи и здрави - и доста по-популярни от мултиплейъра

 

Тагове: