Фокусът при 90% от разработчиците на Sony отдавна е преминал от PlayStation 4 към PlayStation 5 и определено екипите на SIE би следвало да са доста екзалтирани.

В последните обяви за работа екипи, работещи под крилото на Sony, вече открито наричат новата конзола PlayStation 5 (логично, след като японците оповестиха името на новия хардуер), а също така в една от обявите компанията нарича PS5 “най-бързата конзола в света“.

Прочети още: Най-добрите телевизори за филми и игри за 2019

Последното означава, че може би Sony вярва, че ще разполага с най-можещата конзола на пазара следващата генерация? Припомняме, че PS4 е по-мощна “черна кутийка“ от Xbox One. Двете конзоли излязоха на пазара в рамките на една седмица. По отношение на PS4 Pro и Xbox One X положението беше малко по-различно – на първо място PS4 Pro излезе с една година по-рано и на цена по-ниска със 100 долара от X. Тоест предвид ценовата и времева разлика е повече от логично Microsoft да предложи продукт с по-можещ хардуер. По думите на нашия разработчик в екипа, „деввал“ за PS4 Pro и Xbox One X, разликата между PS4 и Xbox One в полза на конзолата на Sony е обърната в полза на тази на Microsoft при ъпдейтнатите конзоли.

Но да се върнем на PS5 и твърдението, че е най-бързата конзолата в света.

Най-бързата може и да не означава непременно най-мощната. Sony ще предложат с PS5 специална SSD технология за бесен пренос на данни и твърдението „най-бърза“ може да произлиза именно от този факт.

Иначе в обявата си Sony търси Главен Cloud инженер, който „да бъде един от лидерите на елитен екип, който е супер развълнуван да е част от премиерата на най-бързата конзола в света (PS5) през 2020 година“.

Апропо, на малко по-късен етап Sony премахна частта с „най-бързата конзола“ от обявата.

Какво е имала предвид Sony според вас с подобно твърдение?