Преди броени минути завърши State of Play шоуто на Sony, съсредоточено върху PlayStation платформата. Още преди началото му японците обявиха, че няма да предложат специфична информация за новата си конзола PlayStation 5.

В края на шоуто обаче беше показана в действие игра, която, да, ще има и PS4/PS4 Pro версия, но в същото време се очаква да дебютира паралелно и за PlayStation 5. Тъй наречените крос-джен заглавия.

Виж още: Huawei nova 5T: триумф на горния ешелон на средния клас (видео ревю)

Важно е да отбележим, че Sony не обяви конкретна пускова дата на Ghost of Tsushima, което наля още масло в огъня. И още, от показаното можем да имаме съмнения, че кадрите са извадени от PS4/PS4 Pro версиите на играта. Симулацията на дрехите на персонажите и листата в околната среда е най-впечатляващата, която сме виждали до момента в PS4 игра. Включително и прекрасно изглеждащата Death Stranding. Включително и на база видяното от The Last of Us 2.

Пълната версия на видеото ще видим на предстоящите The Game Awards след два дни.

В рамките на събитието беше обявено и друго голямо заглавие – римейка на Resident Evil 3. Той ще се появи във вариант за PlayStation 4/Pro (вероятно и за Xbox One и PC) през април 2020 година.

Всички анонси, включително и кадрите от Ghost of Tsushima, сега:

Тагове: