Официалният Twitter канал на PlayStation се похвали, че конзолната платформа е получила сертификат от Гинес за най-продавания конзолен бранд на всички времена. Към 7 ноември четирите конзолни платформи на Sony – PlayStation, PS2, PS3 и PS4, са попаднали в над 450 милиона крайни потребители.

Виж още: CHRISTMAS GIVEAWAY WEEK 1 - Откриваме празничния сезон с подаръци от Trust

Анонса компанията направи пък в деня, в който PlayStation платформата навършва 25 години – оригиналният PSX (така се зовеше съкратената форма на оригиналния формат) дебютира на японския пазар на 3 декември 1994 година. Любопитен за отбелязване факт е, че основният тогава конкурент на PlayStation – Saturn на SEGA – първоначално се продава по-добре от продукта на Sony. Впоследствие обаче PlayStation попада в домовете на малко над 100 милиона играчи, докато SEGA продава в световен мащаб скромните 10 милиона Saturn конзоли.

За протокола, за първата си седмица на пазара Sony продава 100 хиляди бройки от PlayStation.

В България PlayStation категорично е най-популярната конзолна платформа от първата си генерация, а към днешна дата се предлага родна версия на онлайн магазина на конзолата PS4/Pro.

PlayStation спомените ни са твърде много, за да ги назовем в кратък новинарски текст, но за сметка на това ще завършим със следното видео:

Всъщност ето и още едно:

Тагове: