Въпреки че е далеч от интересите на сериозните геймъри, Nintendo Labo получи престижно признание от авторитетното списание TIME. Последното включи картонената платформа в своята класация на най-добрите иновации за отиващата си година. Списанието похвали Nintendo Labo за това, че позволява на геймърите сами да си създават забавления.

Първоначално Nintendo Labo се прие добре, но след това продажбите бързо намаляха. Въпреки невъзможността си да генерира масов интерес към технологията Nintendo успя да я обвърже с различни образователни и развлекателни програми.

Най-новото попълнение в каталога на Nintendo Labo е Vehicle Kit от септември. В Япония комплектът не успя да постигне успеха на Robot и Variety Kit преди това. Това обаче не променя визията на гиганта, според която картоненото забавление ще има дълъг живот.

Президентът на Nintendo of America Реджи Фий-Еме заяви, че технологията е подобна на успешни от близкото минало проекти като Brain Age и Wii Fit и също като тях е насочена преди всичко към хора, които не са сериозни геймъри.

Разопаковахме PlayStation Classic – комплектът включва приятна изненада (ВИДЕО)

Тагове: