Феновете на Том Кланси получиха солидна доза носталгия миналата година, когато Ghost Recon Wildlands предложи безплатното съдържание Special Operation 1, съдържащо легендарния Сам Фишър. В ново интервю изпълнителният директор на Ubisoft Ив Гийемо потвърждава, че компанията има планове за серията Splinter Cell - макар че не е ясно каква форма могат да вземат тези планове.

Гийемо говори в подкаста Unfiltered на IGN и дискусията в него се простира от първите игри, които братята Гийемо играят като деца, през това, защо са основали компанията, до това, което се случва с Beyond Good and Evil 2. Но някъде в разговора е и препратка към Splinter Cell и как тази игра промени Ubisoft.

"Това беше риск", казва Ив Гийемо, тъй като компанията първоначално стартира играта на оригиналния Xbox, прескачайки PlayStation 2.

"Излизането на тази машина, а не PlayStation 2 по това време беше малко рисковано, но... [ние] искахме да използваме капацитета на машината."

В рамките на подкаста водещият на IGN Райън Маккафри притисна Ив Гийемо за Splinter Cell, питайки го директно: "Защо няма нова игра толкова време?".

Французинът отговори много внимателно на въпроса.

"Когато създавате игра, трябва да сте сигурни, че имате нещо различно от това, което сте правили преди", казва той. "Значи в един момент ще видите нещо. Не мога да кажа повече от това."

Това е непрякото, но ясно потвърждение, че по нещо се работи. Ubisoft очевидно не е готова да говори за каквото и да е, така че може да чакаме като нищо още няколко години.

Тагове: