Дебатът дали шутър може да се играе по-добре с контролер или мишка и клавиатура не е от вчера, но това, което е важно този път е, че Xbox One геймърите съвсем скоро ще имат възможност да избират предпочитания метод за елиминиране на враговете във Fortnite.

От другата сряда популярната онлайн игра получава поддръжка на мишка и клавиатура за актуалната конзола на Microsoft. Новината бе потвърдена от софтуерния гигант по време на събитието X018. Много конзолни играчи изразиха опасения, че по геймърите, които използват комбинацията от мишка и клавиатура ще имат нечестно предимство спрямо тези, които разчитат на традиционния контролер. В крайна сметка Microsoft реши да въведе най-накрая тази възможност.

Мултиплейър екшънът Warframe бе първата игра с потвърдена поддръжка на този метод на управление, но сега и най-актуалното заглавие в света на онлайн гейминга ще го получи. Опцията за игра с мишка и клавиатура във Fortnite означава, че Xbox One геймърите вече няма да изостават от тези, които играят на PlayStation 4 и PC.

Ето и другите заглавия, които ще се възползват от опцията:

До края на ноември:

Bomber Crew
Deep Rock Galactic
Strange Brigade
Vermintide 2
War Thunder
X-Morph Defense

По-късно:

Children of Morta
DayZ
Minion Master
Moonlighter
Vigor
Warface
Wargroove

Пак на събитието X018 научихме, че Microsoft ще си партнира ексклузивно с Razer за изработката на Xbox One безжични механична клавиатура и мишка. Повече за джаджите ще научим на CES 2019.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Забраниха на Huawei да използва microSD карти в своите телефони

667 | 25.05.2019
Още от Play

Mortal Kombat 11 в твоята Tesla? Защо не

1 | 24.05.2019