Nintendo излезе с изявление, което потвърждава нещо известно на всички - Super Mario Run е голям успех. За първите четири дни играта е свалена над 40 милиона пъти, което счупи рекорда за най-голям потребителски интерес в App Store. Без изненада досегашният рекорд се държеше от друг продукт на Nintendo, а именно Pokémon GO.

Освен че е сваляна в огромни размери, Super Mario Run е и на първо място в категорията за безплатни приложения в 140 държави по света. Нещо повече, тя е на първо място и в топ 10 на най-печeлившите в App Store, пише GSM Arena.

Това не е изненада по няколко причини. Super Mario Run е първата игра, направена от самата компания за мобилна платформа, а и поддръжката от страна на Аpple е очевидна. Не трябва да забравяме, че играта се появява в категорията на безплатните приложения, което кара повече хора да я свалят, макар че безплатни реално са само първите три нива.

Но не всичко е перфектно. Преди няколко дни стана ясно, че потребителите не са прекалено щедри, когато оставят оценки за играта. Едно от основните възражения, описани в ревютата, е относително високата цена, следвано от постоянната нужда от връзка с интернет.

Виж още: Играта по Suicide Squad е прекратена заради следващото Batman заглавие

Тагове: