Първата истинска мобилна игра на Nintendo най-сетне е тук и Super Mario Run се харесва на доста геймъри и журналисти, но това не спира потребителите масово да я засипват с ниски оценки.

Справка с App Store показва, че до момента 2D платформърът има над 35 000 ревюта. От тях известна част са с максималните пет звезди, но всъщност преобладават тези само с една звезда. В резултат играта има среден рейтинг от само 2.5, което е неочаквано ниско.

Едно от възраженията, описани в ревютата, е относително високата цена. Мобилните потребители са свикнали на безплатни игри и затова таксата от десет долара не се преглъща лесно. Този аргумент сам по себе си е напълно несериозен, тъй като Super Mario Run не само е отлично изпипано заглавие, но и може да се пробва безплатно.

Други възразяват срещу изискването за непрекъсната онлайн връзка, което е по-справедливо. Играта е изключително сингъл плейър ориентирана, но Nintendo настоява за постоянен интернет заради ширещото се пиратство. Има оплаквания за това, че възможността ръчно да управлявате главния герой е по-удобна за игра, както и за липсата на Family Sharing поддръжка. Накрая някои се притесняват от това, че прогресът в играта се записва на акаунт на Nintendo, а не в iCloud.

Виж още: Super Mario Run надмина Pokemon Go с 5 милиона сваляния за първите 24 часа

Тагове: