РС версията на Monster Hunter Rise ще излезе чак в началото на 2022 г., но още сега има начин как да играете на вашата геймърска машина. Това е така, защото дебютиралата тази седмица версия на Monster Hunter Rise за Nintendo Switch може да се играе на емулатора Ryujinx още в деня на своята премиера.

Разбира се, на този етап емулацията не е съвършена и ако влезете във виртуалния албум на играта, тя ще блокира. Екипът зад емулатора обаче обещава съвсем скорошни подобрения по оптимизацията и оправяне на малкото бъгове.

При всички положения подвигът е невероятен и показва колко много се разви емулацията на конзоли в последните години, особено когато се касае за актуална система като Switch. Практически всички големи хитове за платформата са съвместими с емулатора. Преди Monster Hunter Rise, РС геймърите можеха да подкарат Animal Crossing New Horizons още миналата пролет. Конкретно Ryujinx стана първият Switch емулатор, който поддържа мултиплейър режим и дори и още демото на Monster Hunter Rise можеше да се пусне на емулатора с онлайн игра.

Снимка: Capcom

Виж още: Duracell не плаща тайно на Microsoft, за да слага AA батерии в Xbox контролера