Легендарното студио Mistwalker, отговорно за поредици като Blue Dragon и оглавявано от създателя на хитовата серия Final Fantasy Хиронобу Сакагучи, обяви новата си игра. Тя се нарича Fantasian и предлага комбинация от уникална графика в стил „диорама“ и типични за японските ролеви игри елементи като магии, въздушни кораби и др.

Играта ще има над 150 такива сцени, изработени от арт дизайнери с опит във филми като Godzilla, Attack on titan и др. Добавете и музиката на неподражаемия Нобуо Уеамацу, създател на някои от най-запомнящите се парчета във Final Fantasy, и получавате истинско любовно писмо към феновете на JRPG.

Битките ще бъдат походови, а вашите герои ще използват обичайната комбинация от НР и МР точки. Новост е начинът, по който ще се справяте със случайните врагове, които срещате по пътя си. Ако не искате да се отклонявате от историята и изследването на картата, може да трупате срещнатите врагове в алтернативно измерение, където да се справите по-късно наведнъж с всички.

За момента Fantasian все още няма дата на излизане, но студиото обещава, че ще я видим скоро, и то ексклузивно за платената гейм платформа Apple Arcade. Всъщност самият Сакагучи беше сред рекламните лица на платформата, когато тя стартира преди две години. Разбира се, тъжната истина е, че нищо в геймнига не остава ексклузивно задълго, така че вероятно на по-късен етап ще можете да играете Fantasian и на вашето РС или конзола.       

Снимка: Mistwalker

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

Тагове:
Още от Play