В Ebay често сме срещали обяви за продажба на промоционални материали, които се раздават на E3. Всяка година по време на изложението ръстът на обявени за продажба рекламни предмети  - от фигурки до баджове – нараства.

Тази година, най-горещия Е3 артикул е Cyberpunk яке, чиято цена надхвърля 200 лири.

В момента има доста обяви за Cyberpunk 2077 самурайското яке с две лица, което изглежда е било предназначено за персонала на CD Projekt, VIP лица и медиите. Цените варират, но за една бройка ще трябва да се разделите с най-малко 200 лири плюс такса за доставка. В Щатите наддаванията достигат 450 долара.

Обявата включва и снимка на продавача, носещ якето по време на Е3.

CD Projekt забеляза измамата и веднага излезе с позиция по въпроса. В пост в Twitter ръководителят на бизнес развитието Рафал Джаки предупреди феновете да не купуват якета от eBay, като допълни, че моделите ще бъдат пуснати официално от компанията на по-ниска цена.

Виж още: Главният сценарист на Cyberpunk 2077 се присъедини към Blizzard

Не е изненадващо, че Cyberpunk 2077 артикули са плъзнали в eBay - това е една от най-горещите игри в света в момента и има огромен интерес към тематични стоки. Опортюнистично настроени хора, които купуват евтино и препродават с надценка винаги са намирали своята ниша. Cyberpunk E3 стикерите например вървят за по 12 долара.

Изглежда обаче, че феновете са останали глухи за предупреждението на Джаки. Към момента има много наддавания за якета, като до приключването на търга цените само ще се покачват.

Тагове: