В своя профил в Twitter потребител с прякор SKULLZI, който се е доказал като надежден в миналото, когато е ставало дума за слуховете за Bethesda, сподели доклад, идващ от анонимен, но достоверен източник за The Elder Scrolls VI и някои други проекти, по които работят в издателя.

Говорейки за The Elder Scrolls VI, той споделя, че играта ще се развива в Хамерфел и ще има политическа система. Предателствата, бракът и фракциите също ще играят известна роля в продължението, което в момента е насочено за пускане през 2025 или 2026 г. Интересното е, че играта също няма да включва дракони - за разлика от Skyrim.

Докладът обхваща и други проекти на тема The Elder Scrolls. Очевидно ремастерите на сериите, включително и тези на Fallout, в момента са в процес на работа от студиото inXile Entertainment, като освен това те може би подготвят и потенциална 4X стратегическа игра.

След като SKULLZI сподели своя доклад, друг надежден вътрешен човек с прякор Shpeshal Nick потвърди, че докладът отговаря почти перфектно на това, което той знае, с изключение на липсата на дракони в The Elder Scrolls VI.

Не трябва да забравяме обаче, че играта все още е в ранен етап на разработка, така че има голям шанс нещата да се променят в крайната версия.

Припомняме, че The Elder Scrolls V се появи на пазара в далечната 2011 г., което определено поставя феновете в режим на изчакване. 

Снимка: Bethesda

Виж още: Това са първите PS5 игри, които ще се възползват от променлива честота на опресняване