Феновете с нетърпение очакват новата част от прочутата ролева поредица Fable, а студиото Playground Games с радпст им обещава, че лековатият и типично британски тон на поредицата ще се запази. Това е добра новина, защото именно забавната атмосфера и персонажите, които не се взимат на сериозно, са голяма част от притегателната сила на серията Fable. За разлика от много фентъзи игри, които са мрачни и сериозни, Fable никога не е била такова заглавие и първият и засега единствен тийзър на Fable 4 показва, че английският хумор ще се запази.

„Fable никога не е била плашеща или прекалено фантастична. Мисля, че Fable 4 ще запази тази традиция“, казва шефът на Xbox Фил Спенсър.

Въпреки че Fable 4 все още няма дата на излизане, Спенсър ни успокоява, че другата голяма ролева игра под шапката на Microsoft – The Elder Scrolls – е още по-далеч във времето. За съжаление все още не знаем почти нищо за Fable 4, тъй като играта пропусна представянето на Xbox по време на Е3 миналия месец.

Затова, докато чакаме, ще трябва да се задоволим с успокоението на шефа на Xbox Game Studios Мат Бути, че студиото Playground Games има ясна визия за новата игра.  

Снимка: Xbox

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)