След почти цяло десетилетие в разработка The Last Guardian най-сетне излезе за PlayStation 4. Когато една игра прекара толкова дълго време в безтегловност, тя или е обречена на провал - както става по-често, - или се оказва наистина оправдание за дългото чакане.

В случая с атмосферното приключение става въпрос за второто и The Last Guardian се радва на положителни ревюта, но въпреки това, за да ѝ се насладите истински, е необходимо едно неофициално условие - да притежавате PlayStation 4 Pro.

Това твърди анализът на специалистите от Digital Foundry, според които единствената опция, за да получите стабилни 30 кадъра в секунда и 1080р резолюция, е да играете на PlayStation 4 Pro. Дори на новата ревизия 4К играта пада до 20-ина кадъра в секунда; на оригиналния PlayStation 4 обаче на моменти The Last Guardian зацикля до пълен покой.

Най-лошите моменти отчитат стойност под десет кадъра в секунда, което прави играта невъзможна и е необходимо да рестартирате конзолата.

Така The Last Guardian става първата игра, която наистина накланя везните към покупката на новата ревизия на конзолата, макар и не толкова по избор, колкото по необходимост.

Виж още: Вижте впечатляващия първи трейлър на The Last of Us: Part 2

Тагове: