Почти две десетилетия след появата на оригиналната кинокласика The Matrix с Киану Рийвс този месец поредицата се завръща с The Matrix Resurrections и изглежда, че собствениците на PlayStation 5 ще могат да изпробват някакво допълващо „изживяване“.

В интернет изтече информация за нещо, наречено The Matrix Awakens, регистрирано в PSN макар и с минимална полезна информация. Изображението в класическия зелен цвят от арт стила на The Matrix говори за интерактивно изживяване с енджина Unreal 5.

Очевидно проектът е някакво сътрудничество между студиото Epic Games, създател на енджина, и холивудският гигант Warner Bros, който държи правата върху The Matrix. Подобна инициатива ще бъде полезна и на двете страни – допълнителна реклама за The Matrix преди премиерата на новия филм. И първи поглед към Unreal 5, който досега не се е появил в комерсиално достъпна игра.       

Това ще бъде второто интерактивно изживяване от Epic Games, след като наскоро студиото пусна визуалната галерия Kid A Mnesia Exhibition в сътрудничество с британската инди рок група Radiohead. То е налично за РС и PSP, но е създадено с енджина Unreal 4.

The Matrix Resurrections пък излиза на голям екран на 22 декември.      

Снимка: AMD

Виж още: Победителите в ECA 2021: годината, в която си върнахме умението да се наслаждаваме на развлекателната индустрия