Вече знаем, че новият Xbox Series X ще има контролер с някои подобрения по аналоговите стикове и бутоните. Едно нещо, което обаче няма да се промени, е, че геймпадът ще продължи да работи с батерии. Точно така, подобно на Xbox 360 и Xbox One контролерите, следващото поколение Xbox геймпад отново ще работи с чифт АА батерии.     

За мнозина това е странно и дори разочароващо решение, особено ако се има предвид как контролерите масово използват вградени презареждащи се батерии от доста време. Според Microsoft обаче причината е в това, че играчите трябва да получат максимална гъвкавост.

Директорът на програмния мениджмънт за Xbox Джейсън Роналд разкрива, че съотношението между онези, които искат зареждащ се контролер, и онези, които предпочитат батерии, е 50 на 50. Ето защо даването на геймърите на опция да използват както стандартни батерии, така и допълнителен презареждащи се батерии представлява най-добрият компромис.  

Разбира се, трябва да уточним, че допълнителните презареждащи се батерии за новия Xbox контролер са отделна покупка, което означава, че онези, които ги искат, ще трябва да похарчат допълнителна сума за тях. 

Действително за някои стандартните батерии са по-удобни, защото можеш да продължиш игра веднага, вместо да чакаш пълно зареждане, докато за други те са ненужен разход.

Виж още: Cross-Play заглавия, които може да играете с приятели на всякакви платформи

Тагове: