Едва ли преди пандемията много хора са се замисляли, че трябва да почистват контролерите на конзолите си. Сега обаче живеем в интересни времена, където почистването и дезинфекцирането е задължително. Особено когато говорим за неща, с които имаме ежедневнo взаимодействие.

WindowsCentral потърси ексклузивно Microsoft за съвети как да почистим Xbox контролерите си. Оказва се, че препоръките са универсални и ще свършат работа и за други видове гейминг периферия.

Първо, ще са необходими мокри кърпички с поне 70% съдържание на изопропилов алкохол. Ако нямате, може да напоите чиста кърпа със смес от вода и алкохол. Естествено, хубаво е да си измиете ръцете, преди да започнете процедурата. След това минете нежно по цялата повърхност на контролера или на каквото чистите. Ако сами създавате „препарата“ за почистване, не слагайте прекалено много върху кърпата, за да не попадне част от нея във вътрешността на устройството.

Microsoft съветват още, ако използвате Elite Controller Series 2, да махнете джойстиците и всички други части, които са направени да се разкачат лесно. Ако ще чистите и мястото за батерии, уверете се, че е напълно изсъхнало, преди да ги върнете обратно.

Вижте още: Microsoft с могъщ Windows 10 рекорд