По-рано този месец Logitech обяви, че работи върху портативно устройство за игри с Tencent, което ще „поддържа множество облачни услуги за игри“, включително GeForce Now и Xbox Cloud Gaming на NVIDIA. Сега изглежда, че виждаме за първи път устройството благодарение на плодотворния потребител Евън Блас. Също така знаем, че трябва да се нарича G Gaming Handheld, тъй като Logitech посочи това име на наскоро публикувана негова страница.

Машината изглежда точно като много други преносими устройства за игри, с ляв и десен джойстик, панел за насочване, бутони ABXY, бутон за начало и бутони „рамене“, заедно с персонализиран бутон G. Друго изображение също показва как изглежда началният екран с икони за Google Play Store, Xbox, GeForce Now, Steam, Chrome и YouTube. Виждаме също икони за потребителски профил, съобщения, настройки и захранване.

Можете да сравните G Gaming Handheld със Steam Deck или дори Switch Lite на Nintendo по отношение на основния дизайн. Аспектът на облачните игри означава, че е вероятно да има подобни възможности на смартфон, макар и с по-удобен форм-фактор и ориентиран към игрите потребителски интерфейс. Като такъв той ще се конкурира не само с други преносими компютри, но и с множество контролери, предназначени за смартфони като Kishi V2 на Razer, 8bitDo Pro 2 и SteelSeries Stratus+ - така че нивото на успех ще зависи силно от цената.

Все още няма информация кога ще пристигне, но както споменахме, Logitech вече разполага с официална продуктова страница, така че можете да изпратите своя имейл адрес, за да получите повече подробности.

Снимка: Logitech/Evan Blass

Виж още: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа

 

Тагове: