BMW обича шантавите концепции за игри и дори ако те никога не видят бял свят, ще признаем, че им се радваме много. „Иновационното студио“ на производителя на автомобили Designworks някога е работило с Asus по екстремната концепция за гейм лаптопи ROG Face Off, а сега инженерите му са насочили вниманието си към света на геймърските столове с това: концепцията за геймърски столове Rival Rig. Или може би трон за игри е по-добра дума за това чудо.

Rival Rig е екстремен точно по начина, по който бихте очаквали да бъде стол, замислен от производител на мощни автомобили. Той разполага със „Система за контрол на микроклимата“ и „Адаптивно седене“, всички от които се захранват от AI-контролирана мрежа от сензори, пневматични въздушни накладки и електромеханични задвижващи механизми.

Инсталацията е съобразена със здравето на играчите и има за цел преди всичко да осигури удобен дизайн за оптимална игра. Той е предназначен да се променя и да се адаптира към играча, воден от купища данни, събрани от многобройните му бордови сензори. Когато не прави всичко това, в основата на машината е и дизайн с отворен код, което означава, че хардуерът и софтуерът на трети страни са добре дошли за допълнителна инсталация.

Що се отнася до физическия дизайн, столът изглежда доста научнофантастичен, за да се впише в обичайния ви хардуер за игри. Според BMW столът е бил повлиян от космическите кораби и автомобилите от Формула 1, въпреки че не помним McLaren MCL35M на Ландо Норис някога да е имал толкова много RGB осветление.

Големите ленти за осветление надолу по „гръбнака“ на стола се регулират, за да отговарят на вкуса на геймърите. Осветлението също реагира, което означава, че ще отразява случващото се в играта.

Снимка: BMW

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра