Като част от своя 50-и юбилей австралийското подразделение на McDonald’s е създало тематичен DualSense контролер за PlayStation 5, но работата по проекта била спряна в предварителния етап. Сега обаче в интернет изтече изображение на въпросния джойстик, което накара McDonald’s официално да обяви, че между тях и Sony няма комерсиално партньорство.  

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара

Самият контролер е издържан с типични за McDonald’s мотиви като пържени картофки и сандвича Big Mac. Бутоните са жълти на цвят, а в центъра на тъчпада има огромно лого на McDonald’s, за да ви напомня винаги кой е повелителят на бързата храна.  

Оказва се обаче, че Sony никога не давала одобрение за лицензирането на своя контролер и той ще бъде прибран набързо в архива, без да види бял свят. Първоначално McDonald’s е щял да раздава 50 бройки от контролера на участници в McDonald’s Stream Week в чест на 50-ата годишнина на веригата за бързо хранене. Сега празненствата, в които ще участват популярни Twitch стриймъри от Австралия, ще продължат, но без въпросния геймпад.  

Снимка: McDonald's