Прототип на конзолата PlayStation 5 беше пуснат за продажба в Япония чрез Yahoo Auctions и обявата му дава още един поглед към същия V-образен дизайн, който се вижда при комплекта за разработка на конзолата.

Както съобщава Wololo.net, прототипът на конзолата 2 е пуснат в продажба с начална тръжна цена 800 000 японски йени, което е около 5500 долара. Търгът приключи преди няколко дни, но не стана ясно дали някой действително е купил конзолата, тъй като от април 2022 г. търговете на Yahoo не са достъпни от ЕС и Обединеното кралство.

Обявата за прототип на конзолата PlayStation 5 2 в Yahoo Auctions беше придружена от няколко снимки, които подчертават как това конкретно устройство е дори по-старо от devkit, който беше показан онлайн преди официалното разкриване на окончателния дизайн на PS5. В останалата си част дизайнът му не се различава от този на вече познатия devkit, като включва индикатори Status 1/Status 2, On/Standby, Reset, Eject, System Init, Network Init, шест USB порта и LED дисплей. На гърба на прототипа на конзолата има един HDMI порт, два ethernet порта и допълнителен USB порт.

Макар че тази конзола PlayStation 5 най-вероятно е неизползваема поради начина на лицензиране, който е ръчен, тя все пак би била чудесен колекционерски артикул, така че не е изненадващо да видим подобни устройства да се продават. Малцина са в състояние да си позволят тези редки конзоли, но поне публичните им обяви ни дават възможност да видим колко различни са прототипните проекти в сравнение с окончателните.

Снимка: Unsplash

Виж още: Има ли смисъл от ежедневните 5 минути без телефон?

 

Още от Play