Стриймингът на игри е ясен фокус за много компании в момента. Nvidia въвежда своята услуга GeForce Now на всички видове устройства, включително и телевизори, а най-новата основна политика на компанията изглежда фокусирана върху инфраструктурата за стрийминг. Sony дори преработи своя PlayStation Plus, за да включи опции за стрийминг в облак, но е трудно да пропуснем усилията на Microsoft с добавена стойност като GamePass и неговия потенциал, когато е интегриран в стрийминг.

Възможността да предавате поточно и да играете игри, независимо от хардуера, който притежавате, определено е привлекателен и включването на услугата за абонамент за Xbox игри дава на играчите куп потенциални опции. Има голямо количество страхотни игри, предлагани в услугата на Microsoft, която скоро може да получи дори семеен план и сега повече хора може да имат шанс да ги играят.

Windows Central наскоро научи, че Microsoft работи върху достъпна опция за адаптер, за да могат хората да предават поточно гейм съдържание и да играят чрез Xbox Cloud Gaming. Идеята е подобна на нещо като Chromecast, но за работа с платформата за игри на Microsoft. Понастоящем е с кодово име Keystone и макар да се говори за нея от известно време, това е първият ни път, когато чуваме официално потвърждение за устройството. Звучи сякаш официалното издание все още може да бъде на доста време напред в бъдещето.

„Нашата визия за Xbox Cloud Gaming е непоколебима, нашата цел е да дадем възможност на хората да играят игрите, които искат, на устройствата, които искат, където пожелаят. Както беше обявено миналата година, работим върху устройство за стрийминг на игри с кодово име Keystone, което може да бъде свързано към всеки телевизор или монитор без нужда от конзола“, казва говорител на Microsoft пред Windows Central.

„Като част от всяко техническо пътуване непрекъснато оценяваме усилията си, преразглеждаме наученото и гарантираме, че носим добавена стойност за нашите клиенти. Взехме решението да се отклоним от текущата визия на устройството Keystone. Ще вземем нашия опит и ще пренасочим усилията си върху нов подход, който ще ни позволи да предоставяме Xbox Cloud Gaming на повече играчи по целия свят в бъдеще.“

Въпреки че този ангажимент към евтин хардуер звучи обещаващо, това твърдение също предполага, че не трябва да очакваме да видим Keystone в продажба за известно време. Изглежда, че Microsoft все още има доста работа по този неофициален проект, преди да види бял свят. Но може да се окаже, че следващото поколение конзоли всъщност са много по-малки от нашите настоящи гиганти, ако стриймингът на игри има отношение към това.

Снимка: Microsoft

Виж още: Aya Neo Air е портативна конзола с OLED екран, която подкарва Cyberpunk 2077 и GTA V (ВИДЕО)

 

Тагове: