Valve пусна актуализация относно наличността на една от най-търсените джаджи на пазара, заявявайки, че ще може да изпълни всички текущи резервации на Steam Deck по-рано от очакваното. Компанията се позовава на изчистването на проблемите с веригата за доставки като голяма причина, поради която е успяла да отговори на търсенето с по-бързо темпо от това, което първоначално се очакваше.

От пускането си на пазара Steam Deck, както и всяка друга безумно популярна потребителска електроника е заключен зад своеобразна бариера. Единият се състои от ниски наличности и опашки поради голямо търсене и липса на предлагане. Липсата на доставка, разбира се, беше причинена от това, че Valve не успя да получи части толкова бързо, колкото беше необходимо. Но изглежда, че тези проблеми започват да изчезват, и то толкова много, че Valve започна да изпълнява предварително поръчките на хората в опашката.

Ако все още чакате своя Steam Deck, тогава актуализацията на Valve днес ви касае най-много. Компанията казва, че всеки, който е очаквал да получи конзолата през Q4 или по-късно, вече е преместен напред до Q3, което означава, че тези хора ще имат право да закупят Steam Deck някъде между сега и края на септември. Всички нови резервации, които са направени сега, ще бъдат преместени за Q4 на тази година, който период продължава от октомври до декември.

Като се има предвид това, направените нови резервации все още могат да бъдат прехвърлени през следващата година, ако опашката за Q4 се запълни. Въпреки това Valve все още увеличава производството и е в състояние да произвежда повече Steam Deck бройки по-бързо от всякога.

По-бързото изпълнение също трябва да доведе до по-малко прекупвачи около конзолата, въпреки че ще мине известно време, преди това да спре напълно.

Фокусът на Valve върху увеличаването на производството на Steam Deck може също да обясни продължаващото чакане за Steam Deck Dock. Официалният аксесоар, който ще позволи на хората да свържат конзолата към телевизори и монитори, за да играят игри на по-големи екрани, също се сблъсква с проблеми с веригата за доставки.

Снимка: Unsplash

Виж още: 16 полезни хакa за умния ви телевизор, за които не подозирате

 

Тагове: