Новите и напълно официални капаци за вашата PS5 конзола от Sony вече са поели към търговските мрежи, като компания им правят и някои допълнителни цветове за контролера DualSense.

Сега, присъединявайки се към пуснатите по-рано Cosmic Red и Midnight Black, Sony представя и нови аксесоари, идващи в гамите Nova Pink, Starlight Blue и GalacticPurple. След като излезе като победител в спора с други компании, които се бяха прицелили в производството на аксесоари за PlayStation, Sony пое нещата в свои ръце и предложи множество нови капаци за PS5, за да съответстват на вече разширената гама контролери DualSense.

Според Sony те са „красиви и лесни за използване“ – смяната би трябвало да премине без каквито и да е затруднения. Новите аксесоари ще бъдат налични както за PS5 с Ultra HD Blu-ray дисково устройство, така и за PS5 Digital Edition.

Капаците за конзолата с цвят Midnight Black и Cosmic Red ще станат достъпни от януари 2022 г. в участващите търговци на дребно на следните места: САЩ, Канада, Обединеното кралство, Франция, Германия, Швейцария, Австрия, Испания, Португалия, Италия, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Китай, Тайван, Хонконг, Сингапур, Малайзия, Тайланд, Индонезия, Виетнам, Корея и Филипините. Капаците за конзоли Nova Pink, Galactic Purple и Starlight Blue за вашия PS5 също ще стартират на тези места през първата половина на 2022 г.

"Планираме да пуснем аксесоарите в допълнителни територии през следващата година и ще обявим тези подробности, когато те станат достъпни", продължава съобщението.

Снимка: Sony

Виж ощеНов патент за мобилен PlayStation контролер разпалва въображението