Въпреки че някои хора може да намерят изживяването от изграждането на техен персонализиран компютър за игри за стимулиращо, за други процесът може да бъде уморителен и обезсърчителен. Това важи особено за начинаещи потребители с минимален компютърен хардуерен опит. Като се има предвид, че дори най-опитните трябва да извършат задълбочено проучване, за да се уверят, че тяхната машина няма да изпита проблеми със съвместимостта, много хора избират по-лесния вариант и купуват предварително сглобени компютри за игри.

Сред предимствата на "готовите" компютри са екстри като гаранция, предоставена от компанията, много малко време за настройка и като цяло по-ниски цени. Всички те са важен фактор за потребителите, които предпочитат да имат една точка за контакт за ремонти и изисквания за обслужване. Определено е по-спокойно, когато тези опции са налични при закупуването на даден продукт. За сравнение отделните компоненти наистина идват с гаранция, но остава ангажиментът за инсталацията и проверката за изправност, а при евентуален проблем - да се премине през цялата процедура за обслужване.

Следователно не е изненадващо да видим няколко бранда, които продължават да имат значително присъствие в сегмента на гейминг компютрите въпреки нарастващата популярност на самостоятелно сглобените системи. При толкова много марки, от които да избират, е естествено потребителите да предпочитат едни производители пред други. За да получи по-добра представа какво мислят геймърите за някои от най-популярните от тях, сайтът SlashGear направи проучване кои са най-лошите гейминг машини.

Сред резултатите виждаме името на iBuyPower – компания, която произвежда компютри за игри от 1999 г. насам;  Alienware, която в момента е собственост на Dell; Corsair, CyberpowerPC и други.

Снимка: Unsplash

Виж още: Сан Франциско одобри използването на роботи от полицията като крайна мярка