Вярна на традициите си, Blizzard е прекратила поредната си игра. Този път става въпрос за шутър от първо лице във вселената на StarCraft, по който се е работило вече две години.

Вместо това, компанията ще се съсредоточи върху предстоящите Diablo 4 и Overwatch 2.

Проектът с кодово име Ares се описва като "Battlefield във вселената на StarCraft", в който играчите поемат ролята на пехотинец от фракцията на земляните, който се сражава със зергите. Ранните отзиви са, че прототипът е изглеждал доста добре.

Работата по играта започва през 2017 г. като нейн главен дизайнер е директорът на Heroes of the Storm Дъстин Броудър, който преди това е бил главен дизайнер и на стратегическата StarCraft II.

"Винаги имаме екипи, които работят по различни идеи при затворени врати. Но е възможно работата по даден проект да не продължи след един момент, както е ставало и преди", лаконично коментира Вlizzard.

Разбира се, феновете на компанията добре знаят това. Спиноф за конзоли, наречен StarCraft: Ghost, бе прекратен през 2006 г., след като бе анонсиран четири години по-рано. Сега акцентът пада върху следващата Diablo игра и предстоящата Overwatch 2, която ще предложи засилен PvE елемент.

Виж още: В Watch Dogs Legion всеки персонаж може да бъде вашият герой

Тагове: