Ново проучване на Lenovo показва, че онлайн тормозът все още е част от трудното ежедневие на жените геймърки. Оказа се, че 59 процента от тях са принудени да крият своя пол, за да бъдат оставени на мира.

Следващият аспект от анкетата ясно обяснява защо това е така – 77 процента от жените се сблъскват с някаква форма на нежелано поведение, докато играят. Независимо дали става въпрос за съмнение в тяхната компетентност, умишлено изолиране или покровителско поведение. Не трябва да пропускаме и непоисканите предложения за връзка, които са досада за цели 44 процента от жените.

Други резултати от анкетата разбиват на пух и прах твърдението, че жените не са истински геймърки, след като се оказва, че 66 процента от тях играят шутъри, а 88 процента играят ко-оп и онлайн игри. 

Друг проблем, с който трябва да се справят нежните геймърки, е имиджът. Понякога самите платформи като Twitch не знаят какво да правят с по-красивите геймърки, които често страдат просто защото са известни и видими. Въпреки че резултатите от анкетата няма да изненадат много, те все пак са напомняне за един продължаващ проблем и могат да стимулират диалога, необходим за постигането на някои подобрения.

Снимка: Valve

Виж още: Сингъл игрите са живи и здрави - и доста по-популярни от мултиплейъра